• background
    Responsible Young Drivers
    RenaultEuropcarFideaAlken MaesVlaanderen
    Ryd twitter

Infomateriaal

Gezocht: Verkeershelden!

Er wordt kort ingegaan op enkele belangrijke aspecten rond
verkeersveiligheid zoals, het belang van alertheid, hoffelijk
gedrag en het risico van GSM-gebruik aan het stuur.


Handleiding voor de Responsible Young Driver

Het verkeer kan voor veel mensen op een jungle lijken, daarom geven wij nuttige tips over hoe men zich op een verantwoorde wijze in het verkeer moet begeven. Er wordt ingegaan op het risico van snelheid, rijden onder invloed, vermoeidheid, afleiding, het belang van de veiligheidsgordel en wat je moet doen bij een ongeval.


Veilig naar huis

Voor wie klinkt een avondje uit nu niet goed? Even al je zorgen aan de kant zetten en lekker genieten van een glaasje wijn of een fris biertje. Jammer genoeg zijn dit ook gevaarlijk momenten voor autobestuurders. Niet iedereen heeft de discipline om het drinken te laten als men nog moet rijden. Daarom hebben de RYD enkele nuttige tips om je veilig naar huis te leiden


Een glas in de hand? Sleutels aan de kant!

Niet iedereen kent alle feiten over alcohol. Vaak onderschat men de risico's van alcohol op het rijgedrag. Veel mensen denken nog te kunnen rijden wanneer ze onder invloed zijn, als ze maar voorzichtig genoeg rijden. Dat geldt eveneens voor drugs. In deze handleiding geven we een aantal feiten en tips over alcohol en drugs in het verkeer.

Veilig achter het stuur

Veiligheid in het verkeer begint met veilig achter het stuur te zitten. In deze brochure vind je een uitgebreide checklist over hoe je je het veilig in het verkeer kan verplaatsen. Een juiste zithouding en een bewust rijgedrag zijn belangrijke elementen!


Zwakke Weggebruiker

Is een sms'je typen op de fiets zo onschuldig als het lijkt? Waarom draag je best een fluohesje bij slecht weer of als het donker is? Wat is een dode hoek? Als zwakke weggebruiker ben je heel kwetsbaar in het verkeer. In deze folder geven we raad over hoe je je veiligheid in het verkeer kan verhogen. Goede raad is Goud waard!

10 Tips om te slagen op je theoretisch rijexamen

Het theoretisch rijexamen is niet eenvoudig. Daarom begin je er best op tijd aan. Wij geven alvast enkele tips om je goed voor te bereiden. Laat dat voorlopig rijbewijs maar komen!


Bestellen kan via info@responsibleyoungdrivers.be