• background
    Responsible Young Drivers
    RenaultEuropcarFideaAlken MaesVlaanderen
    Ryd twitter

Over RYD

Responsible Young Drivers Vlaanderen is een vrijwilligersorganisatie. Samen willen wij jongeren stimuleren om verantwoord te rijden. Daarom organiseren we sensibiliseringsacties, zonder moraliserend of bestraffend op te treden. Ons doel is om via een positieve aanpak (door middel van peer-tot-peer communicatie) te werken aan een veiliger verkeer. We doen dit door verschillende acties op touw te zetten, waarbij onze vrijwilligers een actieve rol spelen.

Enkele voorbeelden van dergelijke acties zijn:

De Vormingssessies in scholen, om toekomstige bestuurders kennis te laten maken met verkeersveiligheid.

De Promillebril en de 3D Tripping, om op een reƫle doch grappige manier te tonen wat de effecten zijn van rijden onder invloed.

De Crashtest, waarmee we de reactietijd van een bestuurder kunnen berekenen en een frontale aanrijding simuleren.

De Nieuwjaarsactie, waarbij mensen die te diep in het glas hebben gekeken en geen alternatief vervoersmiddel hebben, ons kunnen opbellen om hen veilig naar huis te brengen.

De Europese Nacht Zonder Ongevallen, die elke derde zaterdag van oktober wordt georganiseerd en waarbij we op steun van de Europese Commissie kunnen rekenen.


We richten ons vooral op jongeren, maar ook op uw bedrijfsfeest kunnen we werknemers via verschillende workshops informeren over verkeersveiligheid. Zo kunnen wij een alcoholtestactie houden, om de vierders te laten nadenken over hun verantwoordelijkheid als bestuurder.