[well anim= »rollIn » boxbgcolor= »#ffffff » class= »float-image-section »]

DERDEGRAADSPAKKET – VEILIG IN HET VERKEER

De Responsible Young Drivers komen graag naar uw school met het derdegraadspakket “Veilig in het verkeer”. Uw leerlingen worden aangezet tot een veiligere houding in het verkeer.

 

“Jongeren zijn oververtegenwoordigd in de ongevallenstatistieken. Een mix van onervarenheid en een te grote zelfverzekerdheid liggen aan de basis.”

 

Tijdens deze twee lesuren durende vorming gaan we dieper in op de voornaamste oorzaken van verkeersongevallen. Wat kan er mis gaan in het verkeer?

 

Alle leerlingen krijgen de kans om een oefening te doen met de Promillebril (een bril die de effecten van alcohol op het zicht nabootst) en de cannabisbril (een bril die de gevolgen van het gebruik van cannabis simuleert). Zo ondervinden ze aan den lijve dat alcohol en drugs niet thuis horen in het verkeer.

 

De Responsible Young Drivers richten zich van jongere tot jongere, maken gebruik van ludieke filmpjes en zorgen dat er veel interactie is met de klasgroep. Daardoor verhoogt het sensibiliserende effect enorm. Iedereen gaat naar huis met nuttige tips en interessante weetjes in verband met verkeersveiligheid.

[/well]

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée Champs requis marqués avec *

Publier des commentaires