[well anim= »rollIn » boxbgcolor= »#ffffff » class= »float-image-section »]

VARIAPACK

Om verkeersveiligheid te promoten, zetten de Responsible Young Drivers enkele praktische tools in. We trachten hierbij de discussie op gang te brengen en de leerlingen aan te zetten tot een verantwoorde houding in het verkeer.

 

Het Variapack duurt één lesuur en omvat vijf verschillende opdrachten:

 

  • Een eerste tool die we inzetten is de Promillebril. Om duidelijk te maken dat alcohol niet thuis hoort in het verkeer, moeten leerlingen een parcours tussen kegels afleggen. Op die manier kunnen ze het effect van alcohol op het zicht aan den lijve ondervinden.

 

  • Vervolgens maken we gebruik van een Helmsimulator. We zetten de helm op een ei en laten deze van op hoogte vallen. Zo kunnen we op een visuele manier de leerlingen het beschermende effect van een fietshelm aantonen.

 

  • Een andere tool die we inzetten is de Reflectobox. Dit is een kijkdoos waarin leerlingen duidelijk zien hoe reflectoren de zichtbaarheid verhogen. Een fluohesje redt levens!

 

  • We gebruiken ook het Distracted Driving Game. Leerlingen moeten tijdens deze oefening bepaalde vorm- en kleurcombinaties maken terwijl ze bijvoorbeeld een SMS’je sturen. Op die manier kunnen we aantonen dat afleiding in het verkeer gevaarlijk kan zijn wanneer de concentratie verdeeld is.

 

  • Ten slotte beschikken we over een Weegschaal, die de kracht kan berekenen waarmee het lichaam of een los voorwerp vooruit zou worden geslingerd bij een frontale botsing (aan verschillende snelheden). Zo kunnen we het belang van de gordel duidelijk maken.
[/well]

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée Champs requis marqués avec *

Publier des commentaires