[well anim= »rollIn » boxbgcolor= »#ffffff » class= »float-image-section »]

3D TRIPPING

De 3D-tripping-campagne dompelt leerlingen onder in een Virtual Reality, waar ze met hun eigen ogen en volledige verstand de effecten van alcohol en drugs achter het stuur kunnen beleven.

 

In deze Virtual Reality gaan de leerlingen naar feestje in een discotheek, waar ze de keuze krijgen om alcohol of drugs te gebruiken. Na afloop is het aan hen om onder invloed in deze Virtual Reality veilig terug thuis te geraken.

 

Op de terugweg komen ze in enkele gevaarlijke verkeerssituaties terecht, toegespitst op het middel dat bij het begin van de simulatie werd gekozen (alcohol, XTC, paddo’s, cannabis). Per middel spelen zich drie situaties af. Worden deze onverhoopt toch “goed” doorlopen verschijnt de politie voor een aanhouding.

 

De Oculus Rift headset laat het toe om iemand volledig (visueel, auditief) in een virtuele wereld te plaatsen. Toeschouwers kunnen meevolgen via een aangesloten televisiescherm. Ervaring leert dat deelnemers na afloop geschrokken zijn van de effecten die alcohol en drugs hebben in het verkeer. Hierna wordt er met de leerlingen dieper ingegaan op het rijden onder invloed en zo proberen we het rijgedrag van de leerlingen op een positieve manier te veranderen.

 

Voor verder interesse of vragen kan u terecht in webshop.

[/well]

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée Champs requis marqués avec *

Publier des commentaires