ALCOHOLTESTACTIES

Hoewel iedereen weet dat drinken en rijden niet samengaan, is het aan het einde van de avond niet altijd duidelijk wie er nog in staat is de wagen te besturen. Dronken rijden is niet enkel gevaarlijk voor de bestuurders, maar ook voor passagiers en andere weggebruikers. Daarom bieden de Responsible Young Drivers verschillende opties aan die dronken rijden tegengaan. Organisatoren van evenementen kunnen zo zelf de verantwoordelijkheid nemen en het alcoholgehalte van de aanwezigen laten controleren. Organiseer je binnenkort een evenement waar alcohol rijkelijk aanwezig is? Dan bieden wij jou vier mogelijkheden:

  1. Alcoholtesten uitgevoerd door de Responsible Young Drivers
  2. Huur een alcoholtester en voer de test zelf uit
  3. Chemische alcoholtests voor eenmalig gebruik
  4. Alcoholtest-slagboom

ALCOHOLTESTEN UITGEVOERD DOOR RESPONSIBLE YOUNG DRIVERS

In samenwerking met vrijwilligers staat het Responsible Young Drivers team aan de uitgang van uw evenement met alcoholtesters. Hiervoor maken we gebruik van een Dräger Alctotest. We vragen de aanwezigen of we hun alcoholgehalte mogen controleren. Alle bestuurders die “Safe” (<0.5%) blazen, hebben aan zichzelf, maar ook aan hun medepassagiers bewezen verantwoord te kunnen rijden. In onderling overleg kunnen de Responsible Young Drivers een beloning voor de verantwoordelijke bestuurders voorzien. De bestuurders die “Alarm” (tussen de 0.5% en 0.8%) of “positief” (meer dan 0.8%) blazen, helpen we bij het zoeken naar een alternatief. Zo kunnen we hen adviseren te wachten, mee te rijden met een andere persoon, een taxi of het openbaar vervoer te nemen.

Om onze vrijwilligers in staat te stellen hun activiteiten tijdig te plannen, dient de overeenkomst uiterlijk 1 maand op het voorhand gemaakt te worden. We nemen uitsluitend aanvragen van feesten met minimum 300 aanwezigen aan.

HUUR EEN ALCOHOLTESTER EN VOER DE TESTS ZELF UIT

Voer je de alcoholtests liever zelf uit? Geen probleem! Als organisator kan je ook zelf instaan voor het afnemen van de alcoholtests. Daarvoor kan je bij de Responsible Young Drivers een alcoholtestpakket huren. Dit pakket bestaat uit 2 Dräger Alco-testers, bijhorende mondstukjes voor eenmalig gebruik en een duidelijke gebruiksaanwijzing.

CHEMISCHE ALCOHOLTEST VOOR EENMALIG GEBRUIK

De derde oplossing die de Responsible Young Drivers bieden, is de chemische alcoholtest voor eenmalig gebruik. Als organisator van een evenement kan u de aanwezigen deze eenvoudige wegwerptest aanbieden, zodat ze op het einde van de avond zelf de verantwoordelijkheid kunnen nemen hun alcoholpercentage te meten. Indien ze die avond geen bestuurder zijn kunnen ze de tester meenemen naar een volgend evenement waar ze wel bestuurder zijn. De chemische alcoholtest laat toe na te gaan of de bestuurder onder de wettelijke limiet van 0.5 promille is gebleven.

ALCOHOLTEST-SLAGBOOM

De alcoholtest-slagboom zorgt ervoor dat bestuurders die te diep in het glas gekeken hebben niet meer de baan op kunnen. Bij het begin van het evenement gaan de bestuurders het engagement aan geen alcohol te consumeren. Wanneer ze de parking weer willen verlaten, dienen ze eerst in een alcoholtest die zich aan onze slagboom bevindt te blazen. Deze slagboom zal enkel open gaan voor bestuurders die negatief blazen.

Wil je een alcoholtestactie op uw personeelsfeest, fuif of ander evenement ?