3D-TRIPPING BIKE

De 3D-Tripping Bike maakt jongeren op een interactieve en realistische manier duidelijk welke gevaren het fietsen onder invloed met zich meebrengt.

Bij de 3D-Tripping Bike krijgt de deelnemer een virtual reality bril op. De headset laat toe om de deelnemer zowel visueel als auditief in een virtuele wereld te plaatsen.

Na een gezellige avond met de nodige alcohol of drugs fietst de deelnemer naar huis. Afhankelijk van de keuze (alcohol, xtc, paddo’s of cannabis) doen zich enkele verkeerssituaties voor, die vaak verkeerd aflopen. Soms kom je ook een politiecontrole tegen op de weg naar huis.

Via een scherm kunnen toeschouwers meekijken met de rit naar huis. Wij zullen na afloop van de simulatie op een positieve manier de gevaren van fietsen onder invloed uitleggen. Ook krijgen deelnemers tips over hoe ze na gebruik van alcohol of drugs wél veilig naar huis kunnen gaan.

Te vaak wordt er enkel aandacht besteed aan rijden onder invloed met de wagen en wordt fietsen onder invloed over het hoofd gezien, alhoewel dezelfde regels van toepassing zijn.

Wil je ook de 3D-Tripping op uw school of de veiligheidsdag van uw bedrijf ?