[well anim= »rollIn » boxbgcolor= »#ffffff » class= »float-image-section »]

Alcoholtest

De Responsible Young Drivers zetten zich in om zoveel mogelijk mensen/jongeren bewust te maken van het belang van veilig rijden. Daarom vind je ons vaak terug aan de ingang van een discotheek, waarbij we aan de bestuurders vragen om een engagement aan te gaan voor die avond: aantonen dat ze in staat zijn om hun verantwoordelijkheid als chauffeur op te nemen door geen alcohol te drinken. Door deze belofte zijn ook de passagiers zeker dat ze veilig naar huis geraken. Als de bestuurder akkoord gaat, krijgt deze een niet- verwijderbaar armbandje als teken van hun engagement.

 

Bij het verlaten van de discotheek wordt gevraagd aan de mensen met een bandje om een alcoholtest af te leggen. Dit is uiteraard geen verplichting, maar wanneer hij/zij op die manier kan aantonen dat hij/zij niets gedronken heeft, krijgt hij/zij een symbolisch cadeau om zijn/haar inzet nog extra te belonen. Wanneer blijkt dat de bestuurder meer dan 0,5 promille in het bloed heeft en dus niet meer in staat is om te rijden, zoeken we samen naar een oplossing (openbaar vervoer, taxi, een nuchtere passagier die het stuur overneemt, …). Belangrijk hierbij is dat we niet repressief optreden: we willen een positieve boodschap overbrengen naar de jongeren.

 

Organisator

Als organisator kan je je ook engageren om zoveel mogelijk feestvierders veilig naar huis te laten gaan. Over het hele land zijn er teams van de Responsible Young Drivers, die je publiek kunnen sensibiliseren.

Voor meer info over de voorwaarden en de kostprijs verwijzen wij u graag door naar onze webshop.

[/well]

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée Champs requis marqués avec *

Publier des commentaires