TERUGKOMMOMENTEN

Tussen 6 en 9 maanden na het behalen van het rijbewijs moet elke Vlaming het terugkommoment volgen bij een erkend rijvaardigheidscentrum. Dit duurt vier uur en begeleidt beginnende bestuurders tot een verantwoorde houding in het verkeer. De cursus speelt in op de onervarenheid en onwetendheid van beginnende bestuurders.

Partnership

Het terugkommoment biedt een uitstekende mogelijkheid om jonge bestuurder te sensibiliseren over de gevaren van alcohol in het verkeer.

Met die reden gingen de Responsible Young Drivers in zee met rijvaardigheidscentrum Promove en drankenproducent Diageo. Samen beogen deze 3 partners 1 gezamenlijk doel: alcohol bannen uit het verkeer.

Drive Safe Kit

Uit de samenwerking met Promove en Diageo ontstond uiteindelijk de ‘Drive Safe Kit’, een cadeaupakket met verkeersveilige gadgets voor in de wagen. Alle gadgets zijn zorgvuldig gekozen zodat zij de beginnende bestuurder erop wijzen dat alcohol geen plaats heeft in het verkeer. In deze ‘Drive Safe Kit’ zit onder andere een eenmalige alcoholtester, een designated driver coin, een botsograaf, een parkeerschijf en een luchtverfrisser met verkeersveilige boodschap.